Количка

0 артикула
Вижте всички статии

Снимката

Снимката е основна част от нашият живот.

Тя е изобретение на 20 век, в който тя беше невероятна ценност отразявайки и запечатвайки спомени, но в 21 век тя вече е начин на живот. Ползваме я както за споделяне на ежедневието, така и за отразяване на емоция. 

Също така снимката е важна част от онлайн бизнеса. При продажбата на всеки артикул на практика снимката е основният продукт в он-лайн магазина. Тя представя неговите характеристики и специфики. Същевременно тя трябва да представи достатъчно достоверно всеки негов аспект, така че купувачите да имат реална представа за него, за да могат да направят правилен информиран избор за покупка.

Снимката:

 • показва ясно продукта (артикула);
 • предава важна информация за размера, цвета и материалите.
 • привлича вниманието на купувачите и ги насърчава да купят продукта.
 • улавя както целта, така и усещането за продукта.
 • помага на купувачите да си представят продукта в живота си.

За да може сайта да изглежда добре и да предостави вярна и реална информация е необходимо снимките, които се публикуват да бъдат унифицирани и да отговарят на определени изисквания и стандарти. Това ще направи артикулите красиви и атрактивни, а същевременно купувачите ще имат представа точно какво купуват, без да бъдат изненадани при получаване на закупените артикули.

При изготвяне на снимките е необходимо да бъдат спазвани следните правила:

 1. Снимката да е на фокус.
 2. Снимката да е цветна. Не се допускат черно-бели снимки.
 3. Снимката да представя необходимата близост, дълбочина, различни страни и ъгли на продукта в завършен образ.
 4. Продуктите (артикулите) трябва да бъдат визуално разположени така, че да се виждат и различават по вид и форма. Не се допускат единични снимки на части от продукта, с изключение, че същите са част от серия снимки, представящи цялостно продукта.
 5. Центриране на продукта в снимката – продукта трябва да е центриран в средата на снимката, като от всяка от четирите страни има еднакво свободно пространство или в дясната/лявата третина на екрана.
 6. Групова снимка - В случай, че продукта (артикула) е част от серия, група продукти, които могат да бъдат съчетани и комплектувани, може да бъде направена групова снимка на всички продукти (артикули). Продуктите (артикулите) трябва да бъдат визуално разположени така, че всички да се виждат и различават по вид и форма.
 7. Фон на снимката – Бял или светъл фон с много светлина при студийна снимка. В случай, че продукта е бял, фона може да е сив или светъл при студийна снимка. Външен или панорамен с много светлина. В случай, че продукта е украшение е допустимо да бъде поставен на съответната част от тялото, за да представя ясно визията и начина по който изглежда. 
 • Бял/сив/светъл фон (за студийни снимки) – това може да е в близък план лист, дреха, плат, материал, трева, листа, камък, дърво, метал, стена, опаковка и др.
 • Външен фон – това може да в близък план лист, дреха, плат, материал, трева, листа, камък, дърво, метал, стена, опаковка и др.
 • Панорамен фон – това може да е цялостна панорама, като море, планина, река, път, къща,  кът за работа, работилница, др.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  Все още няма коментари

Нови продукти

Най-продавани