ВОДАТА

В природата четири са основните елементи – ЗЕМЯ, ОГЪН, ВЪЗДУХ И ВОДА.

Водата е около 70 % от повърхността на Земята. Около 97 % от нея е морска вода или солена и негодна за консумация и едва 3 % от тази вода е питейна, като 2,5 % се съдържа в ледниците и 0,5 в реките и езерата. На практика, живота на планетата функционира благодарение на тези 0,5 % и нейните качества от особено значение за Природата.

Водата се среща в три състояния твърдо или лед, течно или вода и газообразно или пара. Водата на Земята е едно и съща като количество, но състоянието й в различните части на атмосферата е различно. Водата на земята е под формата на морета и океани, върху и под земята под формата на лед и във въздуха под формата на пара.

Между тези състояния на водата има постоянен преход, който представлява Кръговрата на водата и именно той поддържа много от процесите на живота и Земята.

Едно от най-изумителните и интересни свойства е това, че водата има памет. Водата може да приема и запазва, а следователно и да преда информация. Известният японски учен Масару Емото прави опити с водата като я излага на определена светлина, звук и картина. След това прави снимки под микроскоп и установява, че водата, която е била изложена на положителна и хармонична музика, картина или светлина има съвършена структура на звезда с шест лъча, като истинска снежинка. Водата, която е била изложена на нехармонична музика, светлина или картина има неправилна и деформирана форма. В природата в гората, където извират ручейте и текат реките, водата има изключително красива кристална решетка и именно затова се нарича „Жива вода“, за разлика от водата, която тече във водопроводните системи в нашите домове и къщи.

Живота на Земята се е зародил именно във водата, средата, която осигурява пълна изолация, всички хранителни вещества и съхранява и предава информация и поради това е едно от най-важните неща за нашата планета.

Водата е много могъща сила, както за природата и Земята, така и за човека, която ние не съзнаваме.

Тялото на човека е 80 % вода, а мозъка е 90 % вода и поради това тя е едно от най-важните неща за него и здравето му.

За да бъде водата полезна и да въздейства благоприятно, оздравително и възстановително за здравето на хората, за да може да бъде наречена „Жива вода“, тя трябва да притежава три основни важни качества:

 • Да е алкална;
 • Да е с отрицателно заредени йони – водородна вода;
 • Да е структурирана.

 

 1. Алкалност на водата.

Като същества част от заобикалящият ни свят ние сме био-химични системи, които регулират и поддържат алкално-кисел баланс. В различните части на нашият организъм този баланс е различен, както съдържанието на вода, но благодарение на този баланс ние сме здрави, силни, енергични и можем да се похвалим с дълъг прекрасен живот. Алкалността се измерва с PH (potential hydrogen) и варира от 1-2,5 високо киселинна и ниско алкална до 11,5-14, високо алкална и ниско киселинна.

Нарушеният алкално-кисел баланс на тялото и ниското PH 2,5-5 водят до здравословни проблеми. Причина за нарушението на този деликатен баланс е начина на живот, прием на вода, течности и храна, стрес, лекарства и др. Това води до проблеми с обмяната на веществата, теглото, умора, инфекции, а при по-дълъг период на киселинност до проблеми на храносмилателната система, сърдечни проблеми, диабет, хронични депресии, отключване на алергии и др. В алкална среда с достатъчно кислород, нашите клетки се развиват оптимално и поддържат алкално-киселият баланс на тялото и ние сме в добро здраве на тялото и духа. Именно затова здравословният начин на живот е от ключово значение за алкално-киселият баланс на нашите тела.

Днес благодарение на забързаният начин на живот, лошата вода и храна, всички ние сме с повишени стойности на киселинност.

Ключът към доброто здраве е първо във водата, която приемаме, второ храната, която консумираме и трето движението, което упражняваме.

Приема на алкална вода или вода с високо съдържание на кислород PH 9-10, подпомага да се неутрализира и стабилизира киселинности на организма. Пиенето на алкална вода, води до разтваряне на киселините и изчистване на всички токсини, отпадъци и вредни елементи от клетката и тялото.

 

 

 

 

 

Структурата на водата е H2О или две молекули водород и една молекула кислород.

Най-просто казано, алкална е водата, когато е с повече съдържание на водород и именно затова, се нарича водородна вода.

 1. Отрицателно заредени йони.

Всички елементи в нашето тяло представляват, частици, молекули и атоми от различни елементи и са форминари от йони с отрицателен или положителен зарят.

Част от тези частици, молекули или атоми са свободни радикали със свободни несдвоени валентни електрони. Те могат да бъдат с положителен, отрицателен или неутрален заряд. Те са силно нестабилни и реактивни химикали и мигновенно действа при досега с други радикали и/или елементи, и по-този начин дават началото на различни био-химични процеси. При натрупване на радикали, които са с положителен зарят и отнемат електрони от елементите дават началото на био-химични реакции, които действат дегенеративно върху организма и водят до тежки хронични заболявания и рак. Антиоксидантите са съединения, които попадащи в организма чрез вода или различни хранителни продукти имат основната функция да се борят със свободните радикали. Те се свързват със свободните радикали и спират тяхното негативно въздействие върху организма. Те не само, че се борят със свободните радикали, но имат и изключително благоприятно въздействие върху организма, като повишават силата на имунната система и предпазват от развиването и разпространяването на вируси и бактерии.

Приемът на вода с отрицателно заредени йони или йонизирана вода подпомага извеждането на вредни елементи от организма, като химикали, токсини, тежки метали и вредни за организма елементи.

 1. Структуриране на водата.

Водата в Природата в различните части има различна структура. Колкото по-малка е структурата или молекулата на водата, толкова по лесно се усвоява от организма. В Природата, най-лесно се усвояват течности, които са с малка структура или молекули или така наречените клъстери. Водата в потоците и реките, благодарение на това, че тече свободно по скали и камъни има структура от 4-6 клъстера. За разлика от това водата, която тече в чешмата, благодарение на това, че е канализирана и тече в различни по вид и размер тръби, тя има структура от 14-15 клъстера.

Водата с малко клъстери е много блика до структурата на клетките и кръвта и затова много бързо се усвоя. На организма не му е нужна допълнителна енергия за преобразуване на вода, тя директно се приема и влиза в употреба в различни процеси и подобрява метаболизма. Това подпомага процеса на пречистване от киселинни отпадъци и позволява възстановяването на естествените сили на организма.

АЛКАЛНАТА, ЙОНИЗИРАНА И СТРУКТУРИРАНА ВОДА НЕ Е ЛЕКАРСТВО!

НО ТЯ ПОДПОМАГА НОРМАЛНО ЗДРАВОСЛОВНО ФУНКЦИОНИРАНЕ НА ОРГАНИЗМА!

 

 • ПРЕЧИСТВА ОРГАНИЗМА ОТ КИСЕЛИННИ ОТПАДЪЦИ И ТОСИНИ
 • ХИДРАТИРА КЛЕТКАТА
 • РЕГУЛИРА ПЕРЕСТАЛТИКАТА
 • УСКОРЯВА МЕТАБОЛИЗМА
 • ПОДОБРЯВА УСВОЯВАНЕТО НА ХРАНИТЕЛНИ ВЕЩЕСТВА
 • СТИМУЛИРА ВЪТРЕШНИТЕ СИЛИ НА ОРГАНИЗМА
 • УКРЕПВА ИМУННАТА СИСТЕМА
 • ОКАЗВА ПОЛОЖИТЕЛНО ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ЦЕЛИЯТ ОРГАНИЗЪМ