Светлината – източник на живот и здраве!

Живота се е зародил именно от Светлината!

Без нея Света не може да съществува!

Ето защо, Светлината е източникът на здраве и енергия!

Всяко живо растение и същество е подчинено и зависимо от Светлината. Всеки ден ние се събуждаме с изгрева на Слънцето и заспиваме с неговият залез, подвластни на слънчевият био-ритъм. Природата се ражда, разцъфва и заспива чрез четирите годишни времена, обуславени от Слънчевата енергия. Науката е доказала, че Светлината въздейства върху всички физически закони. Медицински е доказано, че Светлината въздейства върху психиката и физиката на човека и развитието на множество заболявания се свързват с липсата на светлина. Съвременният начин на живот  ни принуждава да прекарваме над 90 % на закрито, без да имаме досег с лечебните сили на Слънцето. Това води до много и различни болести.

Светлината спомага за регенериране на клетката и въздейства благоприятно върху всички органи и системи и целият организъм, включително психични разстройства и депресия. Често лекарите са препоръчвали промяна на климата и светлината за лечение на много и различни заболявания. Светлината е изключително важна за предотвратяване на различни болести и профилактика на здравето. Клетките в човешкият организъм я приемат и трансформират като енергия, която се ползва в целият организъм.

От древни времена до днешно време всички ние се възползваме от оздравителните сили на Слънчевата светлина, понякога дори без да го осъзнаваме. Хипократ, бащата на Медицината е описал различни методи за прилагане на лечението на различни болести. По късно в Египет светлината е използвана за медицински цели. Исак Нютон е изследвал и обяснил нейното пречупване и разслояване на 7 различни цвята, които могат отделно да въздействат на организма. Именно от тук е връзката на цветовете с чакрите във Ведическата култура, чийто психически и физически живот на Духа и тялото са неразривно свързани.

В днешно време, слънчевите бани през лятото са един от най-широко разпространените методи за набавяне на витамин D, лечение на кожни болести, Псориазис, туберколоза, депресия и др. Доказано е че светлината въздейства за бързото възстановяване от продължителни вирусни инфекции и заболявания, след-оперативни рани, облекчава болки и въздейства профилактично и укрепващо на целият организъм.

Днес технически синтезираната слънчева енергия и светлина, предоставя възможността за контролируемото й и целенасоченото й ползване за терапевтично въздействие.

Освен в пълен спектър на слънчевата светлина, тя може да бъде разслоена на различни цветове чрез пречупването (рефракция) й през кристална призма. При този процес бялата слънчевата светлина се разделя на 7 цвята и образува слънчевият спектър на светлината. Всеки един цвят се характеризира с различна дължина на вълната и с различна честота на вълната. Човешкото око възприема спектър на светлината с дължини на вълната от 400 до 700 nm. Всеки цвят е с различна дължина. Същевременно всеки цвят има различно електромагнитното излъчване в зависимост от дължина на вълната наречено честота. Колкото по голяма е дължината на вълната, толкова по-малка е честотата на електромагнитното излъчване и обратното.

В единият край на спектъра са цветовете с най-малка дължина и съответно с най-висока честота, включително и невидимите ултравиолетови лъчи, които  са мощно средство за унищожаване на бектериите, както и за прекрасният ни слънчев загар. С най-ниска честота и съответно с най-голяма дължина на вълната, от другата страна на спектъра е инфрачевената светлина, която се препоръчва за лечение на мускулни трампи, болки, скованост, преумора и др. Всеки цвят има различна честота и дължина на светлината и затова може да въздейства върху организма по-различен начин.

ЧЕРВЕН: въздейства върху възпалителни процеси на кожата, едра и дребна шарка, облекчава болката.

ОРАНЖЕВО: стимулира процесите на регенерация, въздейства върху далак, повишава настроението, лекува депресия.

ЖЪЛТО: подобрява общото състояние на организма и лечение на проблеми с очите.

ЗЕЛЕН: успешно се бори успешно на стрес, безсъние и нервни напрежения, облекчава треска.

СИНЪО: въздейства успокоително, отпуска сетивата при голямо умствено и психическо натоварване.

ИНДИГО: регулира кръвното и въздейства на сърдечни болести.

ВИОЛЕТОВО: по-силно въздействие от цвят ИНДИГО. Да се прилагат много внимателно, тъй като въздействието им е силно. Не се прилагат върху деца.

Още няколко аспекта на въздействие на цветовете:

 

 

ЦВЯТ

СИМВОЛ

ЗОДИЯ

ДЕВИЗ

ДЕН

ВЪЗДЕЙСТВИЕ

ВИОЛЕТОВ

Себепознание

Осъзнаване

 

 

 

Козирог

Сатурн

Аз знам

Събота

 

Справедливост

Жертвоготовност

Творчество

Мечтателност

Човечност

ИНДИГО

Вяра

Мъдрост

Търпение

Ефективност 

Телец

Венера

Аз виждам

Петък

Интуитивност

Идеализъм

Концентрация

Обвързаност

Дисциплина

Структуриране

СИН

Истина

Спокойствие

Искреност

Покой

Търпение

Сигурност

Надежда

Стрелец

Юпитер

Аз говоря

Четвъртък

Лоялност

Тактичност

Нежност

Изобретателност

Грижовност

Внимание

Себеизразяване

отдаденост 

ЗЕЛЕН

Израстване, плодородие надежда

Равновесие

Природа

Рак

Луна

Аз обичам

Понеделник

Самообладание

Адаптивност

Състрадателност

Милосърдие

Щедрост

Скромност

Романтичност

ЖЪЛТ

Интелект, възприятие,

Духовност,

Близнаци

Меркурий

 

Аз действам

Сряда

Ясна мисъл, безпристрастност, оптимизъм,

практичност,

ОРАНЖЕВ

Топлина, Щастие, радост, успех, самоуважение

Лъв

Слънце  

Аз чувствам

Неделя

Креативност,

адаптивност,

благоденствие,

радост,

общуване, 

конструктивност, самоуважение,

увереност

ЧЕРВЕН

Огън, кръв, сила, воля, страст, кураж, упоритост

Овен

Марс

Аз съм

Вторник

Стимулиращо, Енергизиращо,

Възбуждащо,

ентусиазъм,

самоувереност

 

 

Принципи на въздействие:

  1. Kлeтĸитe естествено приемат здравословните лъчи и вибрации и съответно отхвърлят лъчи и вибрации с неблагоприятно въздействие.
  2. Bcичĸи opгaни и системи имaт различни, xapaĸтepни чecтoти нa вибpaция. Съответно честоти, при които те работят правилно, оптимално и здравословно.
  3. Цветовете чрез съответните вълни и честоти въздействат и променят честотата и електромагнитното поле на клетката, съответно на органа и на целият организъм.
  4. Зaбoлявaнeтo e естествена реакция или промяна на честотата на организма към неправилно въздействие от различно естество – химическо причинено от неправилно хранене, лекарства, механично, причинено от удар, натиск, напрежение или топлинно, причинено от огън и загряване. Тази промяна причинява изчерпване на защитните сили на организма, води до умора, изтощаване и в крайна степен до смърт.
  5. Съответно въздействието може да е благоприятно чрез чистата енергия на светлината и цветовете при които може да се пpoмeнят чecтoтaтa и eлeĸтpoмaгнитнoтo cилoвo пoлe нa ĸлeтĸaтa и това да регенерира органите и възстанови защитните сили на организма. Всяка болест се характеризира с различна честота на вибрация и подлежи на въздействие и неутрализиране.

Основен принцип на лечението е профилактиката. Колкото повече ние се грижим за правилният начин на живот, здравословен начин на хранене и движение, толкова по-здрави и щастливи хора ще сме!